9 oktober 2011
16:00

IFK Arboga IK

Referat: Nora/Hällefors - IFK Arboga IK

Äntligen seriepremiär vi ställdes mot Arboga J-18 bredd. det var ett nervöst lag som kom ut till spel. Vi hamnade direkt under press då Arboga spelarna startade upp i ett furiöst tempo. och även fick utdelning med 0-1 efter 7.32. det stod sig perioden ut.
I andra perioden pressade vi för kvittering men efter otaliga chanser utan mål. Får Arboga friläge mot Johan i mål Markus slänger sig och slår undan både puck och spelare, så domarn dömer straff Johan lyckas dock knipa straffen. Den energin det innebär. gör att vi kan flytta upp spelet mer och mer i Arbogas zon. I 28 minuten kommer då kvitteringen då Emil hittar Martin fri i slottet som avslutar kliniskt.
Pressen fortsätter, i 24 minuten hittar Martin J Martin S med en lång svepande pass som skär genom Arbogas zon och friställer Martin. med ett snabbt handled skott så står det 2-1. Pressen fortsätter vi förlägger spelet hela tiden i Arbogas zon men får inte utdelning. då går det som det ofta gör Arboga får en kontring i 38 min fri med Johan så står det 2-2 det står sig till pausvilan. Vi står inför en oviss 3 period.
Spelet böljar fram och till baka spänt i båda lagen ett misstag kan avgöra matchen vi åker på en utv i 43 min vi lyckas dock förhindra att Arboga gör mål. i 45 min får vi tillfälle att spela en man mer men lycka ej göra mål trots flera chanser. i 51 min åker vi på en ytterligare utv. Nu är det nervöst. men tro det el ej Jonas behåller kylan trots ett pressat läge spela pucken till Jesper i egen zon som i sin tur hittar en fristående Daniel som fri med målvakten gör 3-2. trots att Arboga pressar hårt för att få till en kvittering lyckas vi freda vårt mål. Matchen slutar 3-2. En gedigen laginsats av Nora/Hällefors J18
Dock delar jag ut extra plus till Danne och Oskar för ett hårt jobb i box play där även Danne fick avgöra matchen hårt jobb lönar sig. Plusbetyg kvitterar även Martin Steen ut för sina 2 mål
och Johan i målet för några avgörande räddningar bla straff.